Jdi na obsah Jdi na menu
 


Plněné žampióny - snadně, rychle a levně

Jak už jsem psala, právě jsem na podzimních prázdninách u táty. Protože celkem ráda vařím, nabídla jsem tátovi, že kuchyni velím já. To znamená, že já vařím a táta myje, utírá a uklízí .

Dneska navečer jsme jeli na expres nákup a já jsem musela rychle vymyslet, co ukuchtím. Měla jsem chuť na něco zeleninového a tak když jsme zabrousili do příslušného rejónu, rozhlížela jsem se po čerstvé zelenině. A najednou tu seděly přede mnou a smutně koukaly. Byly to velké žampióny z Holandska a v tu chvíli mě to napadlo: DNESKA BUDOU PLNĚNÉ ŽAMPIÓNY!

Trošku jsem zaimprovizovala a bylo to fakt dobré.

PLNĚNÉ ŽAMPIÓNY PODLE PÁJI

Pro 2 osoby potřebuješ:

4 velké žampióny

250 g mletého hovězího masa

1 vejce

snítka pažitky

sůl, pepř

olivový olej

parmezán

 

Postup:

Očisti žampióny.

Opatrně je vydlabej a jejich vnitřek pokrájej na kostičky, které vlož do misky.

Do misky přidej maso, vejce, sůl, pepř, pažitku a vše promíchej.

Předehřej troubu asi na 180°C.

Žampióny naplň připravenou směsí a vlož je do pekáče, který je uvnitř vymazaný olejem.

Nech zapéct asi na 15 minut.

Podávej s bagetou nebo bramborem.

DOBROU CHUŤ!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář